Vill ha barn

Internet har kommit för att stanna. Vi kan idag komma i kontakt med människor vi annars aldrig hade träffat. Det finns en uppsjö av hemsidor och stödgrupper för dem som har svårt att bli gravida. En sådan sida är villhabarn.se, som firar 15 år i år. Denna sida är en träffpunkt för ofrivilligt barnlösa. Den innehåller allt från forum till listor över bloggar och en lång rad intressanta artiklar. Sidan förmedlar även kontakt till olika fertilitetskliniker, både i Sverige och utomlands.

Här kan du också läsa om adoption och donation av ägg respektive spermier.

Vill ha barn

Sidans uppkomst

Sidan har grundats av Ingela Johansson Rosander, som själv drabbades av ofrivillig barnlöshet efter en äggledarinflammation i ungdomen. Ingela gick genom  en lång rad försök med insemination och IVF. Hon och hennes make diskuterade också möjligheten till adoption. För dem fick dock historien ett lyckligt slut och idag har de två pojkar.  Ingelas historia gjorde att hon insåg hur viktigt det var med information. Information man kanfå tag på vilken tid som helst på dygnet, även under helger när alla kliniker har stängt. Detta ledde fram till sidan Vill ha barn, för ofrivilligt barnlösa, som har saklig information om allt som rör ofrivillig barnlöshet och barnlöshetsbehandlingar.

Expertråd i frågespalter

Sidan har samlat en lång rad experter från flera olika fertilitetskliniker som svarar på läsarnas frågor i sina egna frågespalter. Dessa frågor kan handla om allt mellan himmel och jord, som har med ofrivillig barnlöshet och dess behandlingar att göra. Kort sagt – detta är en sida värd att titta närmare på.

Vill ha barn

Vill du bli kontaktad gällande behandling pga barnlöshet?

2019-11-04T16:04:03+00:00