Fertilitetskliniker i Stockholm

Beroende på vad du räknar som Stockholm blir utbudet synnerligen varierande. I Storstockholm finns inga offentligt drivna fertilitetskliniker, men väl privata sådana. Räknar du däremot in hela Stockholmsregionen finns ett flertal kliniker, i både privat och offentlig regi. Här gäller förstås samma regler för alla. Som patient har du rätt att söka dig till vilken klinik som helst och i många fall gäller landstingets taxa även på de privata klinikerna. Kolla dock upp detta innan, eftersom kostnaden för en fertilitetsutredning och eventuell IVF kan bli ganska hög.

Många olika kliniker

I Stockholm hittar du flera mottagningar som är specialiserad på assisterad befruktning, även kallat IVF. Även kliniker som är specialiserad på komplicerade och komplexa utredningar av infertilitet hos män och kvinnor eller vård inom reproduktionsmedicin.

Fertilitetsklinik Stockholm

Forskning

Sverige har gjort sig kända i omvärlden för sina lyckade resultat och det har pågått mycket forskning inom IVF och infertilitet inom Sveriges gränser. Bland annat började professor Mats Brännström forska i infertilitet redan 1970. Tack vare den långa traditionen av forskning kring ämnet så hittar du kliniker som där många aktiva forskare som redan disputerat, eller doktorander inom ämnet, arbetar.

Fertilitetscentrum

Inom Stockholmsområdet finner du flera fertilitetscentrum som har stor fokus på omvårdnad och evidensbaserad forskning. En del av dessa fertilitetskliniker har också blivit internationellt berömd tack vare sina goda resultat.

bästa ivf kliniken i Stockholm

Att ansöka

När du väljer klinik för att genomgå en IVF-behandling så kan du antingen söka genom vårdcentralen på remiss eller så kan du göra en egenansökan, där du oftast hittar handlingarna på aktuell hemsida. När du skickat in din ansökan så fattas ett beslut och du kommer antingen att bli kallad eller så skickas din ansökan tillbaka till din läkare eller dig själv om du inte är berättigad till en behandling. Det finns dock även kliniker som ger en andra bedömning om du har fått avslag på din ansökan.

Boka tid för rådgivning

https://xn--fertilitetsrd-0fb.se/
juni 2019
mån tis ons tor fre
2728293031
34567
1011121314
1718192021
2425262728
2018-09-13T14:38:26+00:00