Fertilitetskliniker i Malmö

Till skillnad från Göteborg och Stockholm, i Malmö, finns det bara ett fåtal privata fertilitetskliniker där man gör utredningar för barnlöshet, vilket självklart begränsar ditt urval. Som patient har du rätt att söka dig till andra landsting om du av någon anledning inte skulle vara nöjd med den vård som erbjuds på hemmaplan.

Med remiss i Malmö

I Malmö finns det kliniker dit du kan söka dig antingen via remiss från annan mottagning eller vårdcentral eller via en så kallad egenremiss där du själv fyller i en ansökan till fertilitetskliniken. Denna remiss återfinns oftast på hemsidan och finns vanligen i olika varianter för män, kvinnor, ensamstående kvinnor och samkönade par. Skulle du vara aktuell för behandling får du sedan en kallelse hemskickad. I annat fall går remissen tillbaka till din läkare.

Fertilitetsklinik Malmö

Förutom barnlöshetsutredningar arbetar en del av klinikerna även med andra störningar som hormonrubbningar, erctil dysfunction etc. Man hjälper även personer som genomgår hormonbehandling inför könskorrigering. I Malmö hittar du kliniker som erbjuder möjlighet till nedfrysning av ägg eller spermier från personer som ska genomgå cancerbehandling.

Samarbete mellan kliniker

Om du redan går på en kvinnoklinik så finns det fertilitetskliniker som samarbetar med dessa för att kunna erbjuda fertilitetsutredningar och undersökningar med landstingstaxa. De flesta av klinikerna du hittar fokuserar på bemötande och omhändertagande tillsammans med den allra senaste tekniken. En del av klinikerna har inga egna psykologer på plast men förmedlar kontakt till psykolog för den som har behov av samtal kring den, stundtals, mycket påfrestande behandlingen.

ivf malmö privat

Tack vare den nya lagen om att ensamstående och samkönade par har rätt till fertilitetsbehandling så krävs det av klinikerna att de kan bemöta och behandla dessa patienter profesionellt. Du hittar kliniker i Malmö som är HBTQ-certifierade, vilket innebär att all personal som arbetar på kliniken har genomgått utbildning i HBTQ-frågor och bemötande.

Boka tid för rådgivning

https://xn--fertilitetsrd-0fb.se/
juni 2019
mån tis ons tor fre
2728293031
34567
1011121314
1718192021
2425262728
2018-09-13T14:39:01+00:00