Bloggar om IVF

I dag har de allra flesta svenskar tillgång till internet via datorn eller mobilen. Det innebär också att vi kan få kontakt med andra på ett sätt vi tidigare bara kunde drömma om. För en person i svåra situationer finns möjligheten att få kontakt med andra i samma situation via exempelvis bloggar och hemsidor. Naturligtvis finns det också en uppsjö av bloggar om IVF och ofrivillig barnlöshet, där du som läsare bjuds in att följa med i processen.

Fejkade fakta

Men, precis som med allt annat, finns det anledning till att hålla sig skeptisk. Tyvärr har många lurats av så kallade fejkade fakta, som ger hopp om hjälp mot ofrivillig barnlöshet trots att det egentligen inte finns någon fungerande behandling för just denna typ av infertilitet. Detta kan handla om olika tillskott av vitaminer och kost för att öka äggreserven hos kvinnor. I detta fall handlar det ofta om att man medvetet, eller omedvetet, publicerar åsikter som rena fakta trots att det inte finns något vetenskapligt stöd bakom dem. Värst av allt är kanske de som försöker tjäna pengar på andra människors desperation…

IVF Bloggar

Ett gott råd är att alltid läsa allting med kritiska ögon. Lita inte på vad som skrivs, även om någon läkare påstås ligga bakom sidan. Det är lätt att hitta på ett namn för att få argumenten att låta bättre än vad de egentligen är. Om du är tveksam så kolla upp med andra källor, med vetenskaplig förankring, innan du tar det för ren sanning.

Kunskapsbank

När du står i situationen att det inte fungerar att bli med barn på naturlig väg så infinner sig oftast en önskan och ett behov om att få svar, få mer information och få veta vilka lösningar det finns på problemet, och vilka som är sanna. Därför har vi valt att skapa denna sida som en kunskapsbank för att du ska kunna få mer kunskap om allt som har med fertilitet att göra.

Boka tid för rådgivning

september 2019
måntisonstorfre
2627282930
23456
910111213
1617181920
2324252627
301234
2018-09-13T14:37:42+00:00